Vergoedingen

Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar!

Fysiotherapie in basis- en aanvullende verzekering

In Nederland kennen we een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Kortweg kan worden gesteld, dat fysiotherapie voornamelijk wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en beperkt vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén eigen risico kost.  Wat valt onder de basisverzekering en wat onder de aanvullende verzekering?

Basisverzekering

  • Uit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed.
  • Bij de basisverzekering is er sprake van een verplicht eigen risico.

Aanvullende verzekering

  • Het is dus mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening, die niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij raden u daarom aan een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Het kan immers gebeuren dat u onverwacht een beroep moet doen op de hulp van de fysiotherapeut.
  • Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering.
  • Gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering kost u geen verplicht eigen risico

Bij chronische fysiotherapie (bijvoorbeeld na een schouder operatie) heeft u altijd een verwijzing van uw medisch specialist nodig. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan worden de eerste 20 behandelingen voor deze indicatie vergoed vanuit een aanvullend pakket, mits het budget nog niet verbruikt is. Na de 21e behandeling krijgt u chronische fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering (let op het eigen risico), zolang de indicatie van toepassing is. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden.

Kijk op dit handige overzicht om te zien wat er vanuit de basisverzekering vergoed wordt.